Week 12: Even weer in Nederland & tourgids spelen

Week 12 was een gekke week. Ik was namelijk heel even weer terug in Nederland voor een paar dagen. Helaas voor een minder leuke reden. Mijn opa is namelijk overleden en op woensdag vond de begrafenis plaats. Een beetje halsoverkop heb ik daarom dat weekend daarvoor vliegtickets terug geboekt. Ik ben van maandag tot vrijdag in Nederland gebleven. Ondanks de verdrietige reden om terug te gaan, waren er ook genoeg leuke dingen in Nederland zoals het zien van mijn familie, clubeten op dinsdag, lunchen in het park met Anne en hipster lunchen met luc bij the Streetfoodclub in Utrecht.

Hipster lunchen met Luc

Op vrijdag vloog ik weer terug naar Warschau. En om eerlijk te zijn was ik daar best blij mee. Mijn tijd in Nederland was fijn door het zien van familie en vrienden, maar het voelde ook als een beetje als een ongewenste onderbreking van mijn halfjaar in het buitenland. Ook was het erg gek dat iedereen in Nederland druk was met hun dagelijkse leven en ik daar eigenlijk niet zoveel te doen had. Ik vond het dus best wel prima om weer terugkeer te keren naar mijn stadsie in Polen. Eenmaal aangekomen stonden er weer genoeg leuke dingen op het programma. Antoni (een vriend van mijn studie in Utrecht) kwam namelijk een weekend langs in Warschau. Hij doet op dit moment een Erasmus in Oslo en is veel aan het reizen. Warschau kon dan ook niet ontbreken.

Vliegtuig foto kon natuurlijk niet aan mijn reis ontbreken

Op vrijdag besloten we eerst een drankje te doen bij het café in ‘The palace of culture and Science’. Normaal is Antoni de prijzen in oslo gewend, die ongeveer drie keer zo duur zijn als in Nederland, dus de prijzen hier in Warschau waren voor hem dus een hele fijne verassing. Bij dit cafe was hij zo blij verrast over de prijs van een biertje dat hij spontaan vier bier erbij bestelde voor ons tweeën. Hierna zijn we gaan eten in Hala kozyki. Doordat we niet echt konden kiezen stond de hele tafel vol met eten. Na het eten verplaatsen we ons naar ‘klub harenda’. Hier joineden een paar van mijn internationale vrienden ons. Met de hele groep zijn we de Nowy Swiat afgegaan en de avond geeindigd in club Sketch

Toeristisch fotootje met het Paleis van Cultuur en Wetenschap

De volgende dag zijn Antoni en ik de dag goed begonnen door te genieten van een onbeperkt Italiaans buffet voor vijf euro per persoon. Dit hield in dat er een hele tafel voor ons klaar stond met vers brood, verschillende soorten ham, kaas, gebakken eieren, tomaten, maar ook pannenkoeken, taart, ambachtelijke jam en italiaanse koekjes. Sterk begin van de dag dus. Na het ontbijt zijn we als echte Nederlanders naar het Lazienki park gefietst. Dit is een ontzettend mooi en groot park in Warschau. Bij grote uitzondering was het deze dag ook erg mooi weer, dus het was erg fijn in het park.

Na het park stond er een bijzondere activiteit op het programma. Hier in Warschau volg ik het vak ‘forensische wetenschappen’. Dit vak gaat over het verzamelen en analyseren van bewijs van een misdaad. De leraar van dit vak geeft daarnaast ook een vak aan Poolse studenten waarin ze een paar keer per semester daadwerkelijk een misdaad naspelen. Hierbij moeten de studenten alle stappen ondernemen die ‘echte’ politie agenten ook zouden doen. Denk hierbij aan: het onderzoeken van de crime scene, verdachten aanhouden en mensen ondervragen. Voor dit vak zocht mijn leraar nog acteurs om mee te spelen in zijn misdaadscenario. Dit leek mij ontzettend leuk, dus mocht ik deze middag slachtoffer van een mensenhandel misdaad spelen. Tijdens deze middag zaten ik en nog een paar anderen opgesloten in een busje en kwam de politie ons redden. Ook werden onze kidnappers op dit moment aangehouden. Het was een ontzettend bijzondere ervaring want het voelde allemaal best realistisch. Er kwam zelfs geweld aan te pas bij de aanhouding. Ook was het erg leuk om zielig slachtoffer te spelen. En door mee te spelen in deze misdaad heb ik ook nog een goed cijfer gekregen voor mijn eigen vak

De vrij gure locatie van de middag

Na deze bijzondere middag, moest er ook weer gegeten worden. Antoni en ik zijn voor pizza gegaan bij ‘Ave pizza’. Ik heb niet heel veel vergelijkend warenonderzoek gedaan, maar ik denk wel dat dit echt de beste pizza van Warschau is. Na de pizza hebben we niet zo heel veel meer gedaan want we waren allebei moe van de dag ervoor.

Op zondag stond er weer een toeristisch dagje op de planning. Ik en Antoni en Trang zijn namelijk naar het Wilanow Castle gegaan. Dit kasteel is gebouwd in 1805 en heeft beide wereldoorlogen overleefd. Het is een erg indrukwekkend kasteel. Het heeft ook een erg mooie tuin, maar was nu helaas een beetje erg kaal. Maar ik zou er denk ik wel prima kunnen wonen. Ik heb al helemaal bedacht hoe ik mijn tuinfeest daar zou vorm geven.

Na het eten zijn we nog bij ‘La vanille” een gebakje gaan eten om vervolgens bij Wok sushi avond te eten. Voor 10 euro kan je hier onbeperkt sushi en wok eten. Echt geen geld dus en het was ook nog eens lekker! Goede afsluiting van de week!

Liefs, Anke

Deze post heeft een reactie

  1. Hello there, just became aware of your blog through Google,and found that
    it’s really informative. I am going to watch out for brussels.
    I will appreciate if you continue this in future.
    A lot of people will be benefited from your writing. Cheers!

    web page

Geef een reactie

Sluit Menu