Week 10: Het normale Erasmusleven

Hallo lieve volgers,

Inmiddels heb ik wat meer lezers volgens mij. Heel leuk! Maar nu voel ik wel de druk om iets leuks te vertellen. Gelukkig was ook dit weer een actief weekend met genoeg spannende activiteiten. Dus fasten your seatsbelts! Here we go!

Maandag was het weer tijd voor eten. Trang en ik reisden af naar Zoliborz, een wijk boven het centrum, om te eten bij ‘Tel Aviv’. Dit is een restaurantje met gerechten uit het midden-Oosten. Deze plek heeft hier een hele goede reputatie , dus we waren zeer benieuwd. En ze stelden niet teleur! De door mij gekozen falafelbowl valt namelijk wel in mijn top 5 favoriete falafels ooit.  Na het eten was het ons plan om uit te gaan bij ‘Theatro Cubano’. Helaas liep de avond iets anders…

Als je te blij met je eten bent..

De rij bij Cubano was echt ontzettend lang, maar we gingen wel gewoon rustig in de rij staan wachten. Ik liep even langs de rij om te zien waar de rij begon. Bijna vooraan de rij kwam ik een bekende tegen die ons uit nodigde om bij hem in de rij te komen. Helemaal prima dachten wij, dus we klommen over het hek. Niet helemaal prima, dachten de bewakers. Door deze stunt werden we namelijk door hen niet binnengelaten .Ze vonden het toch niet zo leuk dat we over het hek waren geklommen. Uit een club geband worden, kan ik nu dus wel van mn bucketlist afstrepen! #badass. Inplaats van dansen in de club besloten we om dan maar chips en bier in de supermarkt te halen en langs de kant van de rivier te chillen! Uiteindelijk was dit misschien nog wel leuker dan de club.

Prima avondbesteding aan de rivier

Dinsdag was een goede dag. Ik slaagde er namelijk eindelijk in om een nieuwe matras te scoren voor niet heel veel geld. Met veel moeite heb ik vervolgens ook het matras thuis gekregen. Mijn kamer ziet er nu eindelijk een beetje gezellig uit!

Ik en mijn nieuwe beste vriend
Upgrade van mijn kamer

Woensdag was het na een ontzettend lange college dag tijd voor bier en cocktails. Met een paar vrienden heb ik een avondje geborreld in ‘plan B’. Dit is echt een enorme hipsterbarr waar een dj live muziek draaide. De sfeer was ontzettend fijn totdat iemand opeens in het rond spoot met pepperspray. Na erge hoest aanvallen zijn we de bar uit gevlucht. Vervolgens Zijn we van de schik bekomen wel goed afgesloten met een broodje falafel en is iedereen gewoon veilig thuisgekomen.

Donderdag was een hectische dag met een strak avond schema. Aan het begin van de avond ben ik naar de film ‘A cold war’ geweest.  Deze film is genomineerd voor een oscar in de categorie ‘Buitenlandse Film’. Het was een goede film, maar ik weet nog steeds niet wat ik ervan moet vinden. Na de film gingen Trang en ik uit eten bij een thai op de hoek van de bioscoop. Het eten was zo goed dat ik weer spontane flashbacks naar mijn vakantie in Thailand had. Helaas ik mijn college van de dag erna nog niet voorbereid, dus ben ik na het eten naar de bieb gesprint om nog even zestig pagina’s aan bestuursrecht te lezen. Dit moest wel speedy gebeuren want ik wilde die avond ook nog naar het ESN feest in ‘Club Bank’. Dit is allemaal gelukt en ik kon genieten van het feest.

Het weekend was deze keer wat minder druk. Op zondag heb ik het oude paleis in het centrum bezocht. Deze was erg indrukwekkend door alle pracht en praal. Vooral interessant aan dit paleis is dat het helemaal verwoest is tijdens de oorlog, maar weer helemaal in oude staat in opgebouwd. Na het paleis heb ik de allerbeste sushi ooit gegeten in mijn leven. Dat was zeker een fijne afsluiting van deze fijne week!

Afsluiten met deze jaloersmakend sushi

Liefs, Anke

Deze post heeft 4 reacties

  1. I believe you mentioned some very interesting details, thanks for the post. US Citizen travel to Turkey is the most convenient and quickest way to obtain a travel authorization to visit Turkey for tourism or business purposes.

  2. I think this is an informative post and it is very useful and informative. So, I would like to thank you for the effort you put into writing this article. e visa India documents, Indian e visa requirements you can check online through the e visa India website.

Geef een reactie

Sluit Menu