Week 11: allereerste trip

Haii lieve allemaal,

Deze week begon weer goed door uit eten te gaan bij ‘oriental bistro’ met Trang, Martina en Alicia. Omdat ik weer eens te enthousiast werd bij het bekijken van de menukaart, stonden er al snel vijf gerechten voor mijn neus. Achja het was wel lekker en gezellig! Na dit aziatische eten was het weer eens tijd om te dansen bij ‘Theatro Cubano”.

Avondje aziatisch eten

Dinsdag was ik van plan om eens een rustig avondje voor mezelf te houden. Maar mijn flatmate was het daar niet mee eens. Om het halfuur kwam hij namelijk op mijn deur kloppen om te vertellen dat er een fles whiskey gekocht was en dat ik toch echt moest komen meedrinken. Nouja medelevend als ik ben, wilde ik dat best voor hem doen. Het was uiteindelijk een interessante avond met allemaal verhalen uit Iran en Jordanië. Zo weet ik nu bijvoorbeeld dat je duim opsteken in Iran hetzelfde betekent als je middelvinger opsteken in Nederland. The things you learn hey.

Woensdag leek het me na al mijn colleges leuk om een keer te poolen. Eigenlijk was dit mijn allereerste keer poolen. Normaal ben ik namelijk altijd degene die een biertje drinkt en er naar staat te kijken. Maar dit keer besloot ik het er toch op te wagen. En ik was ik quote “niet slecht voor een beginner”. Zeer geslaagde avond dus.

Vrijdag was het dan tijd voor mijn allereerste reis avontuur tijdens mijn halfjaar in het buitenland. Iedereen om me heen is echt geobsedeerd met reizen en met het zo veel mogelijk verschillende plekken bezoeken. Die hype heeft toch wel een beetje invloed op mij, dus ik was erg excited voor mijn eerste weekendreisjes. De bestemming van dit weekend was Krakau. Rond twaalf uur namen we de trein naar deze plek in het oosten van Polen en kwamen we een paar uur later aan. Eenmaal in de stad aangekomen, hebben we vooral veel rondgelopen en al veel van de stad gezien. S’avonds hebben we genoten van goedkoop eten en een goede kroegentocht.

Zaterdag hebben we een free walking tour door de joodse wijk gedaan en de oude ghetto gezien. Na deze tour hebben we een bezoek gebracht aan het Harry Potter café genaamd: The Leaky Cauldron. Mijn innerlijke Harry Potter fan, die ik altijd probeer te verbergen omdat ik niet nerdy wil overkomen, kwam toen toch wel naar boven. Ik heb hier echte boterbier gedronken en Smekkies in alle smaken geprobeerd. S’avonds hebben we in de Joodse wijk gegeten met live muziek op de achtergrond. En daarna was het weer tijd voor cocktails

Op zondag, onze allerlaatste dag , sad :(, wilden we heel graag naar het kasteel. Die is namelijk heel indrukwekkend aan de buitenkant. Maar helaas waren veel kamer in het kasteel dicht voor renovatie. We moesten het doen met de opgravingen van de keuken. Met heel heel veel fantasie kon je wel een oven inbeelden van de ene overeind staande muur. De rest van de middag hebben we vooral ons bezig houden met genieten van de zon langs de rivier, ook erg belangrijk. Rond drie uur was het helaas tijd om weer terug te gaan Warschau.

Krakou was echt een prachtige stad. Maar ik vond het zelf ook wel een erg touristische stad vergeleken met Warschau. Ik heb dus ook geen spijt dat ik niet een half jaar in Krakau ben gaan studeren. Het voelde namelijk toch ook wel weer goed om terug te keren naar the big city. Het was een erg leuke trip met weer veel te veel eten. Om al dit eten heb ik ook de bijnaam grandmom gekregen. Ze vinden namelijk dat ik iedereen teveel vol stop met eten omdat ik ze altijd dwing om nieuw eten te proberen Nouja daar moet je het dan maar mee doen.

Opvallende Poolse dingen:

 • Krakou is nog goedkoper dan Warschau Bier kost hier 1 euro en het is ons gelukt om voor 8 euro uit eten te gaan.
 • Krakou was vroeger de hoofdstad van Polen. Dat is ook wel te zien aan het grootse plein en indrukwekkende kasteel van de stad.
 • De ghetto uit de film Schinder’s list is eigenlijk gefilmd in de kleurrijke joodse wijk. Maar door de zwart-wit beelden kon deze wijk prima doorgaan voor een ghetto.
 • De free walking tour was te volgen in veel verschillende talen, maar niet in het Nederlands. De fiets tour was dan wel weer uitsluitend in het Nederlands te volgen.
 • Krakau heeft een gekke invloed op telefoons. Twee dagen achterelkaar mekaar wilde mijn telefoon niet opstarten toen we in het centrum van de stad stonden. Elke avond in het hostel en sinds de terugweg naar warschau heeft hij nergens meer last van.

Liefs, Anke

Deze post heeft 6 reacties

 1. Hoi Anke, Leuk om je blog naar Krakau te lezen. De foto’s erbij vind ik heel leuk. Blijf daar mee doorgaan.
  De zwart wit foto’s zijn wel bijzonder. Geeft een heel andere sfeer dan kleurenfoto’s.
  In de laatste filmnacht van Gigant heeft Michiel ook zowel zwart wit als kleuren foto’s gemaakt en zwart wit foto’s focussen meer op hetgeen in het midden wordt getoond. Dat zie je ook bij de foto’s hierboven.
  Dat je een bijnaam hebt gekregen ivm eten verbaasd me niet. De bijnaam zelf is wel bijzonder…. In je blog schrijf je ook heel veel over het eten in Polen. Het is leuk om erover te lezen. Tot de volgende blog.
  Groeten uit NL van je pa.

 2. Hé Anke…….leuk om je blog te volgen!!! Wat leuk om te zien wat je allemaal doet en vooral EET😃. Groetjes Jannie, Alberta Canada💋

 3. I desire to read even more things about it!|
  It is appropriate time to make a few plans for the longer term and it is time to be happy.
  I’ve learn this post and if I may I wish to recommend you
  some fascinating issues or advice. Maybe you could write next articles regarding this article.
  I wish to read more things approximately it!|
  I’ve been browsing on-line greater than three hours today, yet
  I never found any interesting article like yours. It’s lovely
  value enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made just right content as you did, the internet will likely be much more useful than ever before.|

 4. I value the article post. Thanks Again. International travelers who wish to traveling to Turkey from Canada, need to apply for a visa for Turkey from Canada through online for fast processing. It provides secure eVisa services.

Geef een reactie

Sluit Menu