Week 13: Ja ik studeer hier ook!

Joee,

Deze week begon wat serieuzer. Ik moest namelijk nu toch wel echt aan de bak voor de studie. Door mijn bezoek aan Nederland, had ik een aantal colleges gemist die ik moest inhalen. En op de woensdag van deze week stond er een pools examen en een grote presentatie voor milieurecht gepland. Mijn maandag en dinsdag bestonden daarom dus ook vooral uit diehard woordjes leren met WRTS en het oefenen van mijn presentatie.

Dit leverde uiteindelijk wel wat op. Het examen en mijn presentatie gingen allebei best goed! Dat moest natuurlijk gevierd worden, dus ben ik met Trang en Antoine Indiaans gaan eten bij ‘Buddha’.

Op donderdag stond er s’avonds een Engelse comedy avond bij Resort op het programma. Bij dit evenement konden verschillende cabaretiers verschillende grappen uitproberen. De ene cabaratier was iets beter dan de ander. Dit resulteerde erin dat sommige cabaratiers al na een paar minuten ongemakkelijk het podium afliepen omdat ze hun tekst waren vergeten, en dat andere cabaratiers de zaal helemaal plat van het lachen kregen. Onderweg naar deze comedy avond scoorde ik nog een zapiekanki, een typisch pools gerecht.

Zapiekanki

Vrijdag besloot ik na mijn college om wat nieuwe plekken van Warschau te bezoeken. Zo ben ik bij het Fotoplastikon beland. Dit is een hele oude machine die foto’s van Warschau laat zien. De foto tentoonstelling varieert regelmatig van onderwerp. Het onderwerp van deze keer was iets minder interessant, namelijk: een vleesfabriek door de jaren heen. Maar het idee was wel heel gaaf!

Zaterdag begon het weekend met een hele uitgebreide brunch bij ‘Charlotte’ met Antoine en Trang. Het eten paste niet allemaal op onze tafel, dus het was een constante tetris puzzel als we iets nieuws wilden eten. Na het eten moesten we snel door naar onze geboekte Escape room. Het ontsnappen uit deze escape room was een activiteit georganiseerd door ESN. We waren heel erg goed op weg met ontsnappen, maar helaas is het ons niet gelukt om binnen het uur te ontsnappen. Doordat we een kwartier lang gewoon over een code heen hebben gekeken, konden we de deur niet openmaken. Heel frustrerend! Het hielp hierbij ook niet dat de helft van ons team alleen maar frans sprak. Maar ondanks dit was het wel leuk!
Na de escape room konden we nog even genieten van de zon in een van de vele parken hier.

S’avonds zijn we met z’n allen naar Maria’s verjaardag gegaan. Dit hebben we gevierd door met zn twintigen in een veel te kleine kamer heel fanatiek stress pong te spelen. Na deze borrel ben ik nog met een paar mensen naar club sketch geweest!

Sfeer impressie van Club Sketch

Zondag stonden er een paar culturele activiteiten op het programma. Eerst ben ik met Trang naar het foodtruck- festival in het park geweest. Er was echt een enorme keus aan eten door de talloze foodtrucks. En het fijnste aan dit foodtruckfestival was, dat het ook nog betaalbaar was.

Na het eten zijn we samen naar een theatershow geweest genaamd “Kill, Me Deadly’. Deze voorstelling werd gespeeld door The Cheerful Hamlets, een studententheatergroep gevormd door studenten Engelse taal. Ondanks een beetje voorspelbaar einde, was het wel een erg leuk stuk.

Na deze week activiteiten voelde ik me wel heel erg een stadmens. Maar daar heb ik geen problemen mee!

Tot volgende week,

Liefs, Anke

Deze post heeft 6 reacties

  1. Hi friends, how is the whole thing, and what you wish
    for to say on the topic of this piece of writing,
    in my view its actually amazing in support of me.

Geef een reactie

Sluit Menu